Geinspireerd door de natuur van de Scheldevallei en van de Vlaamse Ardennen ,waarin wij ons middenin bevinden ,spreekt het bijna voor zich dat bloemen ontluiken uit de klei ,die de kunstenaar hanteert. Ware creaties van bloemsierkunst in combinatie met andere materialen zoals zink , hout , koper en arduin.

uit 2007 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Coron'optimista Christoflora tortuosa vulgaris

2009

De kruin van deze boom is de optimistische versie van Corona.Roze en bloemen,82 bloemen van elk ong.33 bloempjes en 7.5cm diameter,20 kg klei,24m betonijzer,een stam in recuphout en de voet in recupzink.De kruin heeft een diameter van 82cm en de volledige hoogte bedraagt 210cm volledig opgefrist in oktober 2020.

Winterkoninkje

2018

Dit winterkoninkje werd met de meeste zorg geboetseerd en na droging gebakken op 950°.De glazuurbak gebeurde op 1050°.Elk schubje werd er stuk voor stuk aan geboetseerd.

Hoppebellen

2017

Het is een combinatie van hoppebladeren,hoppebellen en een Onzelieveheerbeestje op een staak

de haan

2016

Deze haan is volledig met de hand opgebouwd en afgewerkt zonder mal of enig hulpmiddel.

Hoppebel

2016

Deze hoppebel is het symbool voor de sreek rond Poperinge(west-vlaanderen/Belgie).Het is één van de basiselementen om lekker belgisch bier te brouwen.

Uiltje

2018

Dit leuk uiltje is gemaakt in keramiek en is een tof hebbeding voor verzamelaars van uiltjes.

facetogen

2015

Een vergroote kop van een insect met de facetogen en de voelsprieten en de haartjes gezien door de ogen van de kunstenaar.

muurverlichting

2015

Deze hedendaagse muurverlichting is een leuk hoekig model samengesteld uit geglazuurde ronde schijfjes keramiek,met de hand gemaakt. 

Pauw

2015

Een pauw in keramiek met zijn sierlijke staart volledig open!

Facetoog

2014

Dit kunstwerkje is een nabootsing van een facetoog van een vlinder.De kleuren lopen zo over als je van links naar rechts gaat of als je van boven naar beneden kijkt. 

Poppy-Klaproosje

2014

Een uniek klaproosje op een voetje van metaal.

Urne

2014

Deze urne werd speciaal ontworpen en uitgewerkt in keramiek in alle sereniteit en gepersonaliseerd naar wens om de assen van uw dierbaar te bewaren..

Haan

2013

Deze fiere haan is ambachtelijk geboetseerd in klei en nog een derde maal gebakken met een beetje goud.

Klaproosje/Poppie

2013

Het klaproosje is het symbool voor de herdenking van 100 jaar wereldoorlog.Elk bloemetje is voorzien van een veiligheidsspeld om als sieraad op te steken en is getekend door de kunstenaar "Chris". Laat ons in vrede leven!

Schaap/lammetje

2013

Dit is een tegel van een schaap/lammetje om op te hangen,handgemaakt en geglazuurd in 2 kleuren.

Schaap/lammetje

2013

Het schaap of het lammetje zijn een serie van handgeboetseerde dieren in diverse groottes met ofwel bruine ofwel celadon-gekleurde koppen.Er zijn 4 verschillende afmetingen en uiteraard 4 verschillende prijzen:65,75,100 en 125€.

oranje kevertje

2012

Nog een kevertje uit de kevercollectie van Chris.Het is een evenwichtsoefening tussen natuur en fantasie van de kunstenaar,zonder pretentie maar toch leuk om te hebben

bruin kevertje

2012

Dit kevertje is één van de verschillende kevertjes uit de collectie van Chris,die steeds wordt aangepast en bijgemaakt.Het is een evenwicht tussen natuur en verbeelding van de kunstenaar.Pretentieloos en prettig!

Mier

2012

Deze mier is gemonteerd op baksteentjes en omrand met blauwe hardsteen.Een intrigerende kever in de collectie van Chris.

Onze-Lieve-Heerbeestje

2012

Dit Onze-Lieve-Heerbeestje mocht niet ontbreken in de kevercollectie van Chris.Het is een evenwichtsoefening tussen natuur en fantasie van de kunstenaar,zonder pretentie maar toch leuk om te hebben.

Uitvlucht

2011

De bol verwijst naar het leven en de scherven naar alle mogelijkheden en moeilijkheden die er rond draaien.De ladder toont de richting aan om zich te bewijzen,om te tonen wie men is en wat men kan.De verlichting erin ziet het positieve in dit alles...er is steeds een lichtje op het einde van de tunnel. De sokkel is niet verplicht 45cm x 45cm x 90cm(waarde 100€)

'Laat ons een bloem...'

2010

Bloemen  maken in keramiek zijn mijn specialiteit en hier heb ik mij eens goed laten gaan.Goed voor vele uren werkplezier.Tenminste nog één bloem tussen al dat staal....en laat ze ons aub.

Una Lacrima (traan)

2010

Dit werkje is volledig in keramiek en stelt een traan voor,maar krijgt en Italiaanse naam:"una lacrima". Het is een modern basrelief om op te hangen in een hedendaags interieur.Het toont een spel van blauwe tinten.

Kronkels

2009

Kronkels is een weergave van gedachtegangen en dromen,die zich vermengen tot een uiteindelijk resultaat. Gewoon genieten...wegdromen!!

dahlia's

2008

Een leuke compositie van kleurrijke dahlia's in keramiek. Kan zowel horizontaal als vertikaal opgehangen worden

hortensia's

2008

Speelse montage met hortensia's op gevlochten zink diam. bloemen:23 cm

hortensia's

2008

Een speelse assemblage van hortensia's op zink diam.bloemen : 10cm

onzelieveheerbeestje

2008

Een heel herkenbaar kevertje met een schild in keramiek ,een romp in hout en koperen voelsprieten en poten.

vensterbank

2008

Op de vensterbank staan 8 hortensia's niet zomaar te kijken.Het is als het ware een catwalk waarop ze zich stuk voor stuk showen als je goed naar de draaibeweging van de blaadjes kijkt!

zonsondergang

2008

Een warme kleurrijke zonsondergang in keramiek. Kan zowel horizontaal als vertikaal opgehangen worden.

toverbol

2007

Bizarre felle kleuren in kronkels door mekaar geweven op een bol omgeven door een jutelap...allemaal in keramiek...geheimzinnig...